Serbia humb miliona nga bllokada e Kosovës

0
441

Rreth 21 mijë euro në ditë i humbë Serbia nga bllokada e naftës dhe gazit, pas vendimit të Ministris së Tregtisë dhe Industrisë së Kosovës për reciprocitet me këtë shtet.
Bazuar në të dhënat e doganës, vitin e kaluar Kosova ka importuar në rrugë legale 33 milion litra gaz dhe 708 mijë litra naftë, në vlerë mbi 8 milion euro, shkruan Gazeta Fjala.

Sipas këtyre të dhënave mesatarisht 2 milion litra gaz gjatë një muaji vinë në Kosovë nga shteti fqinjë. Llogaritur në para i bie se gjysmë milioni euro janë paguar çdo muaj për blerjen e kësaj sasie.

Sasia më e madhe e gazit është importuar në muajin shtator që është plotë 4.2 milionë litra. Kurse sasia më e vogël është importuar në muajin dhjetor 136 mijë litra.