Serbia kërkon portet e Shqipërisë

0
162
Qeveria e Serbisë i ka kërkuar Bashkimit Evropian që të financojë ndërtimin e rrugës që do ta lidhë atë me Kosovën dhe Shqipërinë si dhe për ndërtimin e hekurudhës që e lidh me Malin e Zi që do të shtrihet deri në Tiranë.

Këto lidhje do t’i mundësojnë Serbisë që të ketë qasje në portet e Shqipërisë, transmeton Shekulli.
Shteti serba, muajt e fundit ka shfaqur interes të madh për të pasur qasje në portet e Shqipërisë në detin Adriatik. Për këtë qëllim ajo ka ngritur grup pune për të arritur marrëveshje me qeverinë e Shqiptarisë dhe atë të Kosovës.kohaislame