Shkencëtarët amerikanë, menopauza mund të zgjasë mbi 14 vite

0
232
Menopauza mund të zgjasë mbi 14 vite, kështu kanë paralajmëruar shkencëtarët amerikanë. Ata kanë gjetur raste kur kjo situatë ka vazhduar kaq gjatë.
Simptomat më të rënda shfaqen kryesisht gjatë shtatë viteve, sipas studimit. Hartuesja e këtij studimi, Nancy Avis tha se mjekët duhet të paralajmërojnë gratë që simptoma të tilla si djersitja dhe nxehtësia në trup mund të zgjasë më shumë nga sa është menduar.
Në Britani, menopauza nis mesatarisht nga mosha 51- vjeçare.Ekspertët kanë bërë po ashtu thirrje që të bëhet më shumë për të ndihmuar gratë në këtë periudhë.