Si përdoren farat e kajsisë?

0
1264

Farat e kajsise janë përdorur për qëllime mjekësore për mijëra vjet, duke filluar qe nga kinezet. Farat e kajsise permbajne vitaminë B-17 (amygdaline). Shumë praktikues të shëndetit alternativ pretendojnë se ngrënia e ushqimeve që përmbajnë vitaminë B-17, të tilla si fara e kajsise dhe të tjera si farat e rrushit i mbrojnë njerëzit nga kanceri, si dhe të ndihmojë ata per të luftuar kancerin, per të ndihmuar sistemin imunitar dhe per qëllime të tjera mjekësore. Farat e kajsise gjithashtu janë përdorur në trajtimin e problemeve te frymëmarrjes. Fara e kajsise gjendet e futur brenda berthames se forte te kajsise. Ato njihen ndryshe me emrin “Bajamet e egra”. Farat e kajsisë kanë emrin botanik Prunus armeniaca . Ne mjekesine Alternative farat e kajsisë përdoren në trajtimin e sëmundjeve të frymëmarrjes si bronkiti, astma, kapsllëku, emfizemë dhe kollitja. Farat e kajsise perdoren edhe kunder dhimbjes se kokes. Duke qene se jane paksa te hidhura preferohet te perdoren neper sallatra apo te piqen dhe te hahen me mjalte per t’u tretur me lehte.