Si të ballafaqohemi me nxënësit që nuk i respektojnë rregullat e klasës

Mosrespektimi vjen në shumë forma të ndryshme dhe njerëzit kanë gjëra të ndryshme nga ajo. Por, pavarësisht se çfarë kuptoni me mosrespekt, mënyra sesi e shoh atë është, kur fëmijët bëjnë gjëra që unë nuk dua që ata të bëjnë, që ndjehen të sulmuar ose mosrespektivë ndaj meje, më pëlqen të mendoj se kjo është vetëm një provë.

Një provë e sjelljes që më japin për të provuar se kush do të jemi së bashku në klasë.

Fëmijët që i testojnë mësuesit e tyre në këtë mënyrë ose veprojnë pa respekt në klasë, po luftojnë diçka në jetën e tyre ku nuk u besojnë të rriturve, për çfarëdo arsyeje. Dhe ata kanë një përvojë ku të rriturit përfundimisht do të braktisin apo abuzojnë. Jo domosdoshmërisht fizikisht, por emocionalisht braktisin ose abuzojnë. Dhe për shkak se kjo është përvoja e tyre, tani ata duhet të testojnë çdo të rritur me të cilin vijnë në kontakt, për të parë nëse ai person është mjaft i sigurt, nëse ai i do ata mjaft, kujdeset aq sa t’i mbajnë përgjegjës për sjelljen e tyre, por e bëjnë pa dhënë deri në ato.

Dhe shpesh herë, ato teste të sjelljes që studentët na japin ndjehen si mungesë respekti. Por në qoftë se ne mund të mendojmë për atë si një provë për ne që të kalojmë që të kuptojmë se kush do të jemi së bashku, kjo do të zbusë mënyrën se si i disiplinojmë studentët në ato momente.

Pra, nëse studentët po thonë gjëra të tilla si: “Nuk më intereson, nuk duhet ta bëj këtë, të urrej, kjo është budallallëk”. Ose çfarëdo që këto gjëra janë që ndihen si mosrespekt ndaj nesh, të dalë me një gjë të paracaktuar që mund të thuash në ato momente që marrin më të mirën prej tyre dhe kalojnë testin e sjelljes. Për shembull, një nga gjërat e mia të paracaktuara ishte, “zonja Dearborn çfarë mund të bëj tani për t’u sjellë më mirë?” Pra, nëse një student thotë: “Kjo është budalla, pse duhet ta bëjmë këtë?” “Ti e di atë që mund të bësh që të sillesh më mirë tani?” Dua të shkoj nën rezistencën e tyre ose mosrespektimin e tyre dhe flas me zemrën e çështjes, që është se ata nuk ndjehen të sigurt dhe duan që ndihma ime të ndjehet e sigurt në klasën time dhe me mua.

Nëse një student thotë: “Nuk duhet ta bëj këtë.” Ose, “Unë të urrej.” Ose çfarëdo që mund të them unë, “Ti e di atë, unë dëgjoj duke thënë këtë, por ne do të punojmë së bashku në një mënyrë produktive. Pra, ju e dini se çfarë mund të bëni tani?” Unë nuk kam nevojë t’i marr ato lloj komentesh personalisht dhe me të vërtetë ata nuk janë personalë. Studentët nuk duan me të vërtetë të më sulmojnë, ata vetëm duan që unë t’u provoj atyre që unë mund të kujdesen thellësisht për ta, ndërsa ende i mbajnë përgjegjës për të folur dhe për të vepruar siç duhet në klasën time. Dhe nëse mund ta kaloj këtë test të sjelljes atëherë mund të punojmë produktivisht së bashku në klasë. Kjo është ajo që unë do të bëja për mosrespektimin në klasë.

Artikulli paraprakSi ta përfeksiononi Elevator Pitchin
Artikulli vijuesSi të bëni brum për pica (Video)