Si ta përfeksiononi Elevator Pitchin

Nëse ndodh që të futesh në punëdhënësin ose në partnerin tuaj të biznesit, në një ashensor – ose kudo tjetër për atë çështje – do të kesh rreth 30 sekonda ose më pak për t’i mbushur ato. Ja se si ta bëjmë atë.Kumti.com

Hapi 1: Ide mendimesh
Brainstormoni një listë të frazave që ju përshkruajnë dhe kaloni çdo klishe ose lexoni frazat. Mbani vetëm deklaratat më unike dhe të ndershme.

Hapi 2: Arrini një përshkrim
Hartoni një përshkrim të kualifikimeve që mund të ndani në 30 sekonda ose më pak.

Shkruani sikurse flisni. Kjo do ta bëjë më të lehtë dhënien dhe ta bëjë atë të shëndoshë më autentik.

Hapi 3: Praktika
Praktikoni katran tuaj mbi miqtë dhe familjen. Kërkoni reagime dhe përshtatni katranin tuaj. Do të bëhet e natyrshme duke e bërë atë pa pushim.

Hapi 4: Pershkrimi
Bëni pershkrimin tuaj në lidhje me nevojat e dëgjuesit tuaj. Flisni për problemet me të cilat përballet industria e tyre, që ju jeni të pozicionuar në mënyrë unike për të zgjidhur.

Hapi 5: Përshkruani vlerën tuaj
Përshkruani vlerën tuaj në zgjidhjen e këtyre problemeve.

Hapi 6: Lejo hapësirë ​​për dialog
Lejo hapësirë ​​për dialog. Shumica e njerëzve nuk kanë dëshirë të bisedojnë, prandaj bëhuni bisedues dhe tregoni interes për ta.

Hapi 7: Kërkoni diçka
Kërkoni diçka – një kartë biznesi, një telefonatë ose leje për të dërguar rezyëzin tuaj. Pika e katranit tuaj është të thyeni akullin dhe të gjeneroni interes, por ju duhet të kërkoni hapin tjetër.Kumti.com

 

Artikulli paraprakSi të gjeni sponsorë për mbulimin e një ngjarje
Artikulli vijuesSi të ballafaqohemi me nxënësit që nuk i respektojnë rregullat e klasës