Si të njihni simptomat e urisë nervoze?

0
192

Uria nervoze është një shqetësim, i cili është i shoqëruar me ankth dhe me cështje të tjera emotive të lidhura me urine.

Por si ta njihni atë:
Dëshira e ushqimit nuk është e lidhur  me një uri reale
Konsumohet dicka aq shpejt sa qe nuk shijohet
Nuk behet ndryshimi midis ushqimeve te ëmbla dhe te kripura
Uria eshte e shoqeruara me ankth
Pas te ngrenit ndiheni me te relaksuar
Momenti konvulsiv eshte i shoqeruar me nje ndjenje faji
 
Si ta luftoni urine nervoze?
 
Si fillim është e nevojshme  të kuptoni që keni një problem.
Kur shfaqet shqetësimi, dëshira me per ushqim eshte e pafrenueshme, eshte me mire te kuptoni nese behet fjale per nje nevoje te vertet. Nese nuk eshte e vertet atehere duhet te sforcoheni te rezistoni.
Per te mbushur boshllëkun eshte e rendesishme te zevendesoni ushqimin me perberes te tjere me pak “ te demshem”  per shëndetin dhe peshen si ; kosi, frutat, çamçakëz etj .. ne gjendje per te mbushur gojen te pakten per 5 minuta.
Eshte e nevojshme te beni aktivitet fizik.