Si të shmangim lagështirën në ambientet e shtëpisë

0
370
Lagështira në shtëpi është normale por kur është e tepruar kthehet në një problem të vërtetë.
 
Ajri brenda shtëpisë do të jetë i dendur dhe me erë jo të këndshme. Lagështira në shtëpi mund të krijojë probleme në gjumin tuaj dhe probleme në frymëmarrje. Gjithashtu vihet re në dyert prej druri krijimi i mykut dhe shfaqjen e mikrobeve dhe kandrrave. Ekzistojnë shumë produkte të cilat ndihmojnë në zgjidhjen e problemit të lagështirës.  
 
Mund të përdorim mjete te thjeshta që mund të na ndihmojnë për të larguar lagështirën e tepërt
 
Opsioni i I-re
 
Materialet që nevojiten:
 
a. Dy vazo ose kova (duhet të përshtaten në mënyrë të tillë qe të futen te njëra tjetra)
b. Kripë guri
c. Një stërvitës dore
d. Një copë pëlhure pambuku
 
Alternativat: Nëse nuk mund të siguroni kripë guri ju mund ta zëvendësoni me klorur kalciumi.
 
Instruksionet:
 
1. Merrni një nga kovat dhe hapni gjashtë ose shtatë vrima përafërsisht 0.5 cm në bazën e saj.
2.  Kovën me vrima vendoseni brenda një kove tjetër.
3. Ne fund të kovës me vrima që ndodhet lart vendos pëlhurën prej pambuku. Në të vendosni rreth dy kilogram kripe guri.
4. Vendoseni këtë balancues të  lagështirës që krijuat më sipër në vendet ku ka më shumë lagështirë si në bodrum apo dollap. Pas disa ditësh ju do të gjeni ujë në kovë. Zbrazni ujin e akumuluar dhe zëvendësoni serish kripën e gurit me një tjetër sasi.
 
Opsioni I II-të
 
Materialet që nevojiten:
 
a. Një kavanoz kafeje me kapak
b. Një thikë të mprehtë
c. Qymyr druri
 
 
 
Si do procedojmë:
 
1. Vendosni dy copa qymyr druri Brenda kafes
2. Me  anën e thikës shpojeni shpojeni në krye
3. Vendoseni enën në vendin ku ka më tepër lagështirë. Ndërrojini copat e qymyr drurit çdo muaj.
 
Opsioni i III-të
 
Në qoftë se kërkoni një mënyrë më të thjeshtë për të larguar lagështirën ju mund të vendosni disa shkumësa të vegjël brenda në dollap. Këto mund të ndihmojnë në thithjen e lagështirës së tepërt.
 
 
 
 
 
5 Këshilla për të parandaluar lagështirën e tepërt në ambientet përreth
 
1. Ajrosja: Do të ndihmojë në krijim e rrymave të ajrit të cilat do të thajnë lagështirën
 
2. Kontrollo nëse ju rrjedh ndonjë tub brenda shtëpisë: Nëse arrini të gjeni një të tillë duhet ta riparoni menjëherë për të evituar lagështirën që mund të krijohet më pas nga rrjedhja e tubit.
 
3. Përdor ventilatorët: Ato do të ndihmojnë në qarkullimin e ajrit në këtë mundësi do të  ulin rrezikun e krijimit të lagështirës.
 
4. Vendosni dushe të shkurtër: për të evituar avujt e tepërt
 
5. Ndereni jashtë rrobat e lagura: Përveç kësaj ato nuk do të mbajnë erë të keqe kur të thahen pasi jashtë thahen më shpejtë nga ajrosja natyrale.