Sipas VMRO-PP me Ligjin për fëmijën e tretë maqedonasit bëhen pakicë

0
134

VMRO-Parti Popullore porositi se ligji nga projekti ‘Fëmija i tretë’ është më ligj më anti maqedonas i sjell në Parlamentin e Republikës së Maqedonisë, prandaj sot kërkoi ndërprerjen e tij,

“Me këtë do të pengohet procesi i cili çon në uljen e statusit të shumicës së maqedonasve në Republikën e Maqedonisë. Vlerësojmë se qëndrimi më afatgjatë i këtij ligji do të paraqet një akcelator të fuqishëm e të gjitha proceseve negative që sigurisht në një të ardhme të afërt nga ne do të bëjnë shembuj të rrallë të një populli të dikurshëm”, thuhet në kërkesën e kësaj partie.
VMRO-Parti popullore kërkon që të publikohet lista e përgjithshme e fëmijëve të tretë të lindur në familjet në bazë të përfaqësimit etnik dhe fetar nga momenti i funksionimit të këtij ligji deri më sot