SKANDALOZE: Kishat protestante në Francë konfirmon martesën e homoseksualëve

0
221
Degradimi i institucioneve fetare të krishtera po degradon vazhdimisht, duket se i është afruar kulmit të skandaleve. Kisha e protestantëve në Francë ka konfirmuar lejimin e martesës së homoseksualëve.
Sipas vendimit të kësaj kishte homoseksualët mund të organizojnë ceremoni martesore në kisha. Nga gjithsej 100 kisha protestante në Francë, 97 prej tyre janë shprehur pro lejimit të martesës së homoseksualëve dhe vetëm 3 prej tyre kanë kundërshtuar. Priftërinjtë që nuk kanë pranuar lejimin e kësaj martese, nuk janë të gatshëm të pranojnë asnjë lloj ceremonie në kishë. Martesa e homoseksualëve në Francë është legjitimuar nga shteti në muajin maj të vitit 2013.