Somalia zgjedh presidentin e ri të vendit

0
192

Somalia ka zgjedhur një profesor universitar në drejtimin e vendit. Hasan Sheick Mohamud, 56-vjec, është zgjedhur nga Parlamenti, President i ri i Republikës.

Me titull Docent universitar, pa një përkatësi të dalluar politike, kreu i ri somalez bën pjesë në të njëjtin klan me presidentin në largim Ahmed, Haëiye, dhe është i lidhur me partinë al-Islah, krahu somalez i Vëllazërisë Myslimane.

Mohamud ka themeluar një universitet dhe ka punuar në disa organizata të ndryshme ndërkombëtare.

Rivali i tij per president Ahmed nga ana e tij e pranoi humbjen/tch/kohaislame