SOT FILLON PUNIMET KËSHILLI I LARTË USHTARAK

0
185

Në mbledhjen e gushtit të Këshillit të Lartë Ushtarak do të trajtohen temat si gradimi i kolonelëve, gjeneralëve dhe admiralëve që presin ngritje në detyrë, zgjatja e mandatit për gjeneralët dhe admiralët në detyrë, veprimet lidhur me personelin që do dalë në pension dhe personelin që do të largohet nga Forcat e Armatosura Turke (TSK) për shkak shkeljeve disiplinore dhe figurës morale, si dhe tema të tjera që kanë të bëjnë me Forcat e Armatosura.

Mësohet se në mbledhje do të trajtohen edhe zhvillimet në Siri dhe lufta antiterror.

Mbledhja e Këshillit të Lartë Ushtarak do të përfundojë ditën e shtunë, 4 gusht.

Vendimet e marra në mbledhje do ti paraqiten për dekretim Presidentit Abdullah Gyl, pastaj do të bëhen publike.