STUDENTËT E KEMBRIXHIT REKRUTOHEN PËR “SPIUNË”

0
216

SAS (Shërbimi Special Ajror) në Britani po mbledh studentët më inteligjentë në Universitetin Kembrixh, duke i “prenotuar” ata përpara shërbimeve sekrete MI5 dhe MI6.

Burime të afërta me këto shërbime tregojnë se SAS ka ngritur një bazë sekrete afër universitetit ku oficerët mund të mbikëqyrin potencialin e studentëve ende të padiplomuar. Të paktën 20 studentë të Kembrixhit janë bashkuar tashmë me programin e trajnimit të SAS për këtë vit.

Ata që kalojnë fazën e parë të stërvitjes do të trajnohen me stilin “xhungël”, përpara se të vlerësohen nëse janë gati për të marrë pjesë në operacionet sekrete kundër terrorizmit.

Universiteti i Kembrixhit mbetet një epiqendër e rekrutimit të shërbimeve sekrete.kohaislame