Sulltan apo Tiran Tayyip Recep Erdogan – Poezi nga Driton Morina

0
718

Sulltan apo Tiran
Tayyip Recep Erdogan
——————————————————————
Të duan e të shohin Sulltan
Të urrejnë e të thonë Tiran
Disa të quajnë Diktator e Autokrat
Ta kanë zili që s’ju merr pat.

Në fakt je një President
Le të quajnë edhe Mbret
Në dorë ta besuan Amanet
Popullin me gjithë Shtet

Tek ti qëndron një sekret
Një Komb, Një Flamur
Një Atdhe, dhe veç Një Shtet
(Tek Milet, Tek Bayrak)
(Tek Vatan, tek Devlet)

Mbajte fjalën dhe premtimin
Në zemra mbolle dashuri
Qëndro drejtë, mos u përkul
Të mbron populli nga çdo pabesi

Një IPhone në dorë të mjafton
Në këmbë t’i ngritësh 80 milion
Bëjnë sehir e të kanë Zili
Se s’mund matën dot me Ty

Nga zemra drejt qiellit duart i çova
Atij që sjell vendimet sinqerisht iu drejtova
Zot i Gjithëpushtetshëm na jep mëshirë e rahmet
Më këtë burrë të madh na tako në Xhenet

I dashur Abej President,
në Dynja dhe n’Ahiret,
Allahu të dhashtë SELAMET

(En Sevgili President,
Dünyaya ve Ahirete,
Allah senin
SELAMET versin)