Synimet të larta të Twitterit

0
218

Nënpresidenti i Twitterit për produkte Satya Patel zbuloi synimet afariste që dëshiron të përmbush kompania në një të ardhme të afërme apo të largët. Sipas fjalëve të tija, Twitter ka për qëllim të ketë dy miliard shfrytëzues, por Satya nuk zbuloi se në cilën kornizë kohore kompania synon të arrij këtë.

Realizimi i këtij synimi të Twitterit do të nënkuptonte që gati të gjithë shfrytëzuesit e Internetit sot të bëhen edhe shfrytëzues të Twitterit, e kompania rritjen synon ta arrij përmes shërbimeve të rinj siç janë Discovery dhe me reklamim. Facebook pas tetë vitesh ekzistencë dalëngadalë po i afrohet shifrës prej një miliard shfrytëzues, derisa Twitter në gjashtë vite bëri për vete vetëm rreth 140 milion shfrytëzues të cilët në dit publikojnë 340 milion tweeta.

Duke pasur parasysh numrin momental të shfrytëzuesve, realizimi i synimit prej dy miliard sipas të gjitha gjasave bën pjesë në planet afatgjatë të kompanisë – Satya Patel mendon se suksesi do të arrihet atëherë kur gjëja e parë që bëjnë internautët pas zgjimit të jetë kontrollimi i Twitterit.