T’i gëzojmë myslimanët

Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, thotë:

“من أفضل العمل إدخال السرور على المؤمن تقضي عنه ديناً تقضي له حاجة تنفس له كربة”. صحيح الجامع (5773).

“Prej veprave më të mira është futja e gëzimit në zemrën e besimtarit duke i la ndonjë borxh, duke i kryer ndonjë nevojë ose duke i larguar ndonjë brengë”. (Bejhakiu, Shejh Albani e vlerëson si hadith të saktë).

Ta marrim këtë hadith parasysh në këtë dimër të ftohtë dhe në këtë gjendje të vështirë ekonomike, për të bërë veprën më të mirë dhe për të bërë një tregti me fitim të sigurt edhe atë me fitim shumëfish e dhjetëfish, për dallim nga tregtitë tjera.

Kur e kanë pyetur Imam Malikun, rahimehullah: Cilën vepër e do më së shumti? Ai u përgjigj: futja e gëzimit në zemrën e myslimanit, e unë jam zotuar që të largoj brengat e myslimanëve”./islam.mk/kohaislame

Artikulli paraprak43 të vrarë në sulmet e fundit të forcave të Asadit
Artikulli vijuesPër gëzofat e modës, lepujt rripen të gjallë (pamje të rënda)