Taratori

0
309

Taratori është një prej sallatave e cila përgatitet në trevat shqiptare dhe në rajon. Taratori servohet me shumë gjellëra, kryesisht gjatë stinës së verës.

Përbërësit:
 
0.5kg kos
1 trangull
3 – 4  thelba hudër
Kripë

Përgatitja:
 
Hudrën e ndrydhim me kripë dhe ia grijmë trangullin. Pastaj i shtohen kosi, pak majdanoz dhe arra të grimëcuara sipas dëshirës.