Taxhikistani ndalon emrat arabisht

0
183
Në vazhdën e veprimeve kundër Islamit, qeveria e Taxhikistan tani ka kthyer vëmendjen tek emrat arab, duke sjellur legjislacion për të ndaluar çdo emër që është “arabisht”.
Beteja e vazhdueshme nga qeveria Taxhikistanit për të shtypur myslimanët ka bërë që burrave muslimanë t’u ndalohet mjekra, fëmijët të ndalohen nga pjesmarrja në xhami, dhe gratë të ndalohen nga veshja e hixhabit.
 
Sipas të një raporti të The Guardian, presidenti Enomali Rahmon ka urdhëruar parlamentin të konsideroj një projekt-ligj që do të ndalojnë regjistrimin e emrave arabisht.
Pas miratimit të këtyre rregulloreve, zyrat e regjistrit nuk do të regjistrojnë emra që janë të pasaktë ose të huaj krahas kulturës lokale, duke përfshirë emrat e origjinës arabe,” .
Islami është feja kryesore për 98% të popullsisë në Taxhikistan. Respektimi i vlerave fetare ka qenë në rritje kohët e fundit, por regjimi ka detyruar kohët e fundit tregtarët për të shitur alkool pa vullnetin e tyre. Regjimi tha se buxheti i shtetit ishte duke u dëmtuar për shkak të rritjes së numrit të atyre që falen, dhe ulja e numrit të atyre që konsumojnë alkool./mesazhi