Të mirat e pjeprit

0
182

Pema e pjeprit është shumë e kërkuar gjatë verës dhe kjo është plotësisht e arsyeshme.

Të mirat e pjeprit janë se nuk trash, e freskon organizmin shpejtë dhe është plot vitamina.

Në piramidën e të ushqyerit pjepri është në nivel të njejtë si edhe pemët tjera, që do të thotë se rekomandohen 2-3 shujta brenda ditës.
Kjo pemë është shumë e pasur me vitaminën C, e disa lloje si pjepri ananas ka edhe shumë vitaminë A. Sipas studimeve, beta karoteni nga pjepri ndihmon në luftë kundër kancerit të mushkërive, e sipas studimeve të reja përdoret edhe për shërimin e llojeve tjera të kancerit, si: kancerit të qafës së mitrës, kancerit të lukthit dhe formave orale të kancerit, shkruan Kosova Sot.
Uji dhe kaliumi i kësaj peme nxisin punën e veshkave dhe ndihmojnë në largimin e materieve të dëmshme nga organizmi. Pjepri veçanërisht u rekomandohet përsonave me shtypje të lartë të gjakut./InfoGlobi/D.M./kohaislame