Të shkruarit në rrugë mund të ndalohet

0
218

Disa njerëz që merren me ligje janë duke shpresuar për të ndaluar njerëzit të ecin përderisa ata janë të shpërqendruar në atë se çfarë po bëjnë, duke përfshirë edhe shkrimin apo dërgimi i mesazheve.

Projekt-ligji, i cili do të sjellë rregullat për të ecur së bashku në përputhje me shoferët dhe ti detyroj këmbësorët për të siguruar që ata janë të përqendruar në rrugën që ato po kalojnë, ngase shumë njerëz janë të shpërqendruar nga ecja e tyre.
Njerëzit mund edhe të përballet me burgim në qoftë se ata janë duke përdorur telefonin e tyre, ndërsa gjithashtu duke ecur së bashku jashtë, sipas një projekt-ligj të ri të propozuar nga një asamble shtetërore në New Jersey.

Ekspertët thonë ecja e shpërqendruar është një problem në rritje rreth globit, për çdo ditë shumë njerëz të të gjitha moshave po bëhen më të varur në pajisjet elektronike për çështje personale dhe profesionale.

Ata gjithashtu theksojnë vdekjet e këmbësorëve janë në rritje në vitet e fundit. Njëmbëdhjetë për qind e të gjitha vdekjeve në 2005 ishin edhe këmbësorët të përfshir, por ky numër u rrit në 15 përqind në vitin 2014./KohaIslame