TENSIONIM NË KUFIRIN JORDANI-SIRI

0
236

Ushtarët sirianë kanë hapur zjarr kundër njësive jordaneze ushtarake dhe sirianëve që po përpiqeshin të kalonin në Jordani nga rajoni Esh Shebab i qytetit Dera.

Si pasojë e kundër përgjigjes së njësive ushtarake jordaneze, në kufi u përjetuan konflikte.

Në përleshje humbi jetën një fëmijë dhe u plagos një ushtar jordanez.

Në kufirin e Jordanisë me Sirinë janë shtuar forcat ushtarake.

Ndërkohë, Kryeministri Erdoan i cili gjendej në Angli, si përgjigje të një pyetjeje drejtuar nga një gazetar tha: “Ne e prisnim një gjë të tillë”.kohaislame