TËRHIQET NGA POLITIKA MË 2013

0
167

Presidenti i Iranit, Mahmud Ahmadinexhad, ka konfirmuar të shtunën se do të tërhiqet nga jeta politike në fund të mandatit të dytë, në vitin 2013.

“Tetë vjet janë mjaft. Kam menduar t’i kthehem shkencës”, ka thënë Ahmadinexhad për “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

“Politikisht mund të angazhohem vetëm në universitet, por nuk do të krijoj parti apo grup politik”, ka thënë ai.

Duke u paraqitur si mbrojtës i të varfërve dhe besnik i Islamit, ultra-konservatori Ahmadinexhad është rizgjedhur në vitin 2009, pas ardhjes së befasishme në pushtet më 2005.

Ai ka doktoruar në degën e komunikacionit.kohaislame