Turqi, mbyllen shkollat e Gylen

0
173

Parlamenti turk miratoi nje projektligj i cili parashikon mbylljen e shkollave pergatitore private, nje pjese e mire e te cilave drejtohen nga predikuesi me shume influence, Fetullah Gylen.

Erdoani e ka akuzuar mendimtarin Gylen i cili jeton prej vitesh ne Shtetet e Bashkuara se po komploton kunder qeverise se tij.

Shkollat fetare jane nje burim i rendesishem fitimi per levizjen 50-vjecare te Gylenit, Hizmet. Sipas ligjit te ri, ato duhet te mbyllen deri ne 1 shtator te vitit 2015.

Rrjeti i shkollave të Gylen shtrihet gjërësisht edhe në Ballkan, në Shqipëri, Kosovë dhe Bosnje./bs/kohaislame