Turqi: Opozita kërkon dorëheqjen e komandantit të Shtabit të Ushtrisë

0
117

Partitë opozitare të qeverisë së Turqisë kanë kërkuar dorëheqjen e komandantit të Shtabit të Ushtrisë së Turqisë.
Veli Agababa, deputet i Paritsë Republikane Popullore në Parlamentin e Turqisë, të enjten deklaroi se komisioni i hetimit dhe shqyrtimit të gjendjes së të burgosurve në këtë parti i ka dërguar një letër Naxhdet Ozil, komandant i Shtabit të Ushtrisë së Turqisë, nga i cili ka kërkuar që të jap dorëheqje. Opozitarët pohojnë se Naxhdet Ozil nuk ka mbështetur ushtarakët të cilët janë arrestuar dhe burgosur me akuzë për veprimtari për përmbysjen e qeverisë së Turqisë.