Turqi: Popullsia vazhdon të shënojë rritje

0
109

Popullsia e Turqisë vazhdon të rritet.

Në vitin 2013 popullsia është rritur në 76 milionë e 667 mijë banorë.

Instituti i Statistikave të Turqisë (TÜİK) publikoi përfundimit të Numërimit të Popullsisë për vitin 2013 bazuar në Sistemin Elektronik të Regjistrit Civil në Bazë të Adresës së Banimit”.

Krahasuar me vitin e mëparshëm në vitin 2013 popullsia e Turqisë u rrit me 13,7% dhe arriti në 76 milionë e 667 mijë e 864 banorë.

Brenda një viti Turqia u rrit me 1 milionë e 40 mijë e 480 banorë.

Raporti i popullsisë sipas gjinisë nuk pësoi ndryshime.

Përqindja e meshkujve në vitin 2013 ka qenë 50,2%, kurse e femrave 49,8%./trt/kohaislame