“Turqia ka prova që dokumentojnë krimet e puçistëve”

0
509

Kryeministri i Turqisë, Bindali Yildirim ka thënë se qeveria e tij do të luftojë kundër organizatës terroriste gyleniste (FETÖ) për udhëheqjen e puçit në përputhje me ligjin dhe se nuk do të lejojë këto provokime.
“Ne do të veprojmë me ligjin”, tha ai duke folur në një konferencë pas takimit me Kabinetin e tij në Ankara duke shtuar se “çdo kujt i duhet drejtësia”

Ai po ashtu ka thënë se kush ka provuar të rrëzon qeverinë e zgjedhur në mënyrë demokratike do të mbahet përgjegjëse për krimet e tyre, por Turqia nuk do të veprojë në bazë të emocioneve dhe motiveve të hakmarrjes.

Ai tha se të gjithë politikanët, e kanë përkrahur qeverinë e zgjedhur me votime demokratike dhe kjo është ajo që duhet falënderuar.

“U them administratës së Shteteve të Bashkuara (për ekstradimin e Gulenit), një grup që bënë përpjekje për të përfunduar demokracinë në një vend është një provë” tha Yilidirim./KohaIslame