Turqia pret më shumë nga evropa për antiterrorin

0
126

Kryeministri Rexhep Tajip Erdoan vazhdon kontaktet në Gjermani.

Sot Kryeministri u takua me Kancelaren gjermane Angela Merkel.

Në fokus takimi kishte luftën kundër terrorit dhe çfarë mund të bëhet në kuadër të bashkëpunimit në këtë drejtim.

Turqia kërkon nga vendet evropiane të jenë më efektive në drejtim të ndërprerje të lidhjeve të jashtme të organizatës terroriste.

Në takim u fol edhe për marrëdhëniet ekonomike ndërmjet dy vendeve.

Në veçanti u fol për hapat që mund të hidhen me qëllim dhënien fund sulmeve raciste kundër qytetarëve turq që jetojnë në Gjermani.

Pas takimit Kryeministri Erdoan dhe Kancelarja Merkel organizuan një konferencë të përbashkët shtypi.