Turqia prodhoi avionin e parë pa pilot

0
189

Avioni turk pa pilot i prodhuar në Turqi tani do të nisë kontrollin ajror edhe mbi det. Në etapën e parë do të prodhohen 26-të avionë pa pilot që do të përdoren nga baza e GİHA (Baza e Anijes së Avionëve Pa Pilot).

Nënsekretariati i Industrisë së Mbrojtjes turke shprehet se së shpejti do të nis puna për të realizuar projektin e prodhimit të 26 avionëve pa pilot për të plotësuar nevojat e marinës detare turke.

Pasi të përfundoi tenderi i prodhimit, avionët pa pilot do të fillojnë punën për të fluturuar vazhdimisht mbi detet turke me qëllim mbledhjen e informacioneve, imazheve, paralajmërimin dhe mbrojtjen nga çdo lloj kërcënimi ushtarak.

Avionët pa pilotë do të fluturojnë në Detin e Zi dhe Detin Egje dhe do mund të fluturojnë 100 milje në lagësi, ata janë të aftë të kryejnë detyrën edhe në mot të errët, me mjegull dhe me shi./almakos/kohaislame