Ultranacionalistët grekë, batalion ndaj emigrantëve

0
225

Sipas gazetës Eleuteria, në Kalamata janë formuar disa grupe sigurimi që ngjajnë shumë me Batalionet e Sigurimit të nacionalistëve grek gjatë Luftës të Dytë Botërore.

Në krye të këtyre organizatave në Kalamata duket se është një ish-polic, që në zgjedhjet e fundit parlamentare ishte kandidat për deputet me këtë parti në zonën e Kalamatës.
Në deklaratën që nxori kjo organizatë i bën thirrje të gjithë grekëve nga 15 deri në 70 vjeç të jenë vigjilentë dhe gati për mobilizim. Ato deklarojnë se do marrin ligjin në duart e tyre dhe do mbrohen nga emigrantët e paligjshëm okupator dhe kriminel, që sipas tyre janë fajtorë për rritjen e kriminalitetit në zonën e Mesinias. Ata pretendojnë se do zëvendësojnë policinë, të cilën e konsiderojnë “njerëz të frikësuar”
Krijimi i organizatave të tilla ka shkaktuar reagimin e shefit të përgjithshëm të policisë në Kalamata, i cili deklaron se nuk do lejoj asnjë organizatë apo këshill popullor të zëvendësojë policinë./shekulli/kohaislame