Unë nuk e kam ditur: magnetët mund të dëmtojnë Kompjuterin?

0
313

National Geographic, publikon një video të eksperimentit të tyre që magnetët mund të dëmtojnë pajisjet kompjuterike, kjo për arsyen se disa pjesë kompjuterike siç janë hard disku kanë elemente magnetike.

Në eksperimentin e tyre, ata dëshmojnë se intentsiteti i lartë magnetik mund ta shkatërroj hard diskun dhe ti fshij të dhënat përgjithmonë.