Vriten 122 persona në përseritjen e dhunës në Burma

0
158

Sulmet kanë shkatërruar më së paku 2000 shtëpi dhe më së paku 61 gra janë mbytur.

Më së paku 122 persona janë vrarë këtë javë nga dhuna mes Rahinëve Budist dhe Rohingëve musliman në jug të Burmas, njofton një përgjegjës në qeverin lokale.
Vejn Mating zëdhënës i qeveris në provincën Rahin bën të ditur për “Francpress“ se më së paku sot janë vrarë 51 burra dhe 61 gra. Si dhe 70 tjerë janë lënduar dhe 2000 shtëpi janë shkatërruar.
Provinca Rakin që qendet në jug të Burmës, po përballet me dhunë që po synojn pakicat muslimane, dhe numri i viktimave të tyre ka arritur me qindra deri më tani. /mszh/Sh.Hulaj/kohaislame