Xhamia e Ibrahim Pashë Pargaliut në Kavalla të Greqisë

0
223

Kjo është xhamia e Ibrahim Pashë Pargaliut në Kavalla të Greqisë. 

 

Ibrahim Pasha Pargaliu ishte çam nga Parga e Çamërisë. Ushtria bullgare më 1912 pasi i prishi minaren, vendosi një kryq gjigand mbi të dhe në vend të minares ngriti këmbanore me kryq.