Yoshinori Ohsumi fiton Nobelin për mjekësi

0
390

Biologu japonez, Yoshinori Ohsumi, e ka fituar çmimin Nobel për fiziologji apo mjekësi për vitin 2016 për zbulimet që i ka bërë rreth autophagy’s – se si trupi përkeqësohet dhe riciklon komponentë qelizorë.
Puna e tij thelbësore është e rëndësishme sepse ndihmon në të kuptuarit dhe shpjeguarit se çfarë është gabim në një seri sëmundjesh, nga kanceri te Parkinsoni.

Kjo është jeta e tij sipas Wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Yoshinori_Ohsumi