Zgjerohet ndalimi i internetit në Turqi

0
112

Parlamenti turk ka zgjeruar diametrin e ndalimit të internetit në vend.
Sipas një propozimi të bërë nga ministria e politikave sociale dhe familjes në Turqi, parlamenti i Turqisë duhej të merrte vendim për kufizimin e internetit brenda 48 orëve të ardhshme. Në bazë të këtij ligji këshilli i lartë i komunikimit mund të marrë masa për ndërprerjen e internetit në vend. Këtej e tutje në ato zona ku përdoruesit e internetit shfrytëzonin internetin duke ndryshuar DNS-në, këtej e tutje interneti do të ndërpritet plotësisht.