Disa gjëra që duhet ti dini rreth Bitcoinit

Edhe teknologjia më e teknologjisë mes nesh ka një kohë të vështirë të mbështjellë kokat e tyre rreth Bitcoin.

Është një temë e nxehtë dhe një pikë e shpeshtë e diskutimit midis investitorëve, sipërmarrësve dhe tregtarëve të aksioneve, kështu që ju duhet të doni të dini gjithçka për të.

Për startuesit, këtu është një shpjegim tepër i thjeshtuar i Bitcoin: Është një monedhë dixhitale (ka më shumë se 800 tani) që nuk kontrollohet nga një autoritet qendror, si një qeveri apo bankë. Është krijuar nga “minatorë”, të cilët përdorin kompjuterë dhe pajisje të specializuara për të përpunuar transaksionet, për të siguruar rrjetin e monedhës dhe për të mbledhur bitcoins në këmbim. Mbështetësit thonë se kjo lejon për transaksione më të sigurta në internet. Kjo është pjesërisht për shkak të bllokimit, një teknologji që regjistron kronologjikisht transaksionet cryptocurrency në një libër dixhital publik.

Bitcoin është vetëm tetë vjet e gjysmë, por është kriptovaluta më e vjetër dhe më e vlefshme.

Në një kohë kaq të shkurtër, ka pasur një histori të ngurtë dhe të diskutueshme, por gjithashtu ka tërhequr një pjesë të drejtë të përkrahësve të profilit të lartë./Kumti.com

Artikulli paraprak6 Shenjat se mëlçia juaj nuk mund të qëndrojë gjatë
Artikulli vijuesKëto janë 20 vendet më të mira për të punuar në vitin 2018