A e dini se…

Në perandorinë Othmane dyert e shtëpive kishin dy çoka (trakullore), njëri ishte i vogël e tjetri i madh. Kur trokiste dikush me çokun e...

Muhammed Salih el Uthejmin

Dijetarët dhe mendimtarët Muhammed Salih el Uthejmin Muhammed ibën Salih ibën Muhammed el Uthejmin ka qenë antar i „Këshillit të Ulemave të Mëdhenj“ (K.U.M.) në Mbretërinë...

Katër, shtatë apo tridhjetë? Sa gra i lejohet të marrë muslimani?

Shpesh dëgjojmë të flitet për poligaminë në Islam nga ku thuhet se muslimanit i lejohen deri në shtatë gra e nga ku na del...

Këshillë nga shejh Uthejmini rreth humbjes së kohës në internet

Këshillë nga shejh Uthejmini rreth humbjes së kohës në internet Dihet se interneti ka të mira dhe të këqia, ai që e kërkon të mirën...

DALLIMET E BESIMIT NË MES SUNIVE DHE SHIITËVE

Me Emrin e Allahut të Gjithmëshirshmit Mëshirëbërësit Të nderuar besimtarë, ju ndoshta do të pyesni se pse shërben kjo fletëpalosje? Pse duhet të njohim...

Data e vdekjes së njerëzve të mëdhej të Islamit pas Muhamedit alejhi-selam

Data e vdekjes së njerëzve të mëdhej të Islamit pas Muhamedit alejhi-selam:sipas kalendarit HIXHRI(2015-1436) Ebu Bekr Esidiku-13 hixhri. Omer bin Hatab-23 hixhri. Othman bin Afani-35 hixhri. Ali bin...

Si "mbyllën" shejtanët gjatë Ramazanit

  Shpjegim i hadithit "Shejtanët ndryhen"  Përmbledhur nga Ebul Hasen Malik el-Akhdar                         ...

1001 zbulimet Myslimane – A i dini këto?

"1001 zbulimet" është një ekspozitë që tregon kontributin e Myslimanëve në botë për mjekësinë moderne, matematikën, fizikën, gjeografinë dhe teknologjinë. Mesjeta është referuar shpesh...

A shërohet magjia me magji?

Nuk ka nevojë në të, nuk ka nevojë dhe nuk shërohet magjia me kufër (mosbesim), sepse magjia është kufër –Allahu na ruajt- mësimi i...

3 mirësitë që ka kjo lutje

O Zoti ynë! Na jep mirësi në dynja dhe në botën tjetër Ibn Kerithi (Allahu e mëshiroftë) në komentin e ajetit 201 të sures El...

Na ndiqni

169,404NdjekësPëlqe
0NdjekësNdjek
33NdjekësNdjek
3NdjekësNdjek
0PëlqimePëlqe
0AbonuesAbonohu
- Advertisement -

Artikujt e fundit

Tabela e shkurtimeve te fjalorët e shqipes

Tabela e shkurtimeve është listë në një fletë të fjalorëve që jep shpjegime për shkurtimet e fjalëve dhe shenjave të përdorura në atë fjalorë....

Pamje nga aksioni i Policisë së Kosovës në Zubin Potok

Aksioni i filluar në mëngjesin e ditës së sotme në Veri të Kosovës po vazhdon. Në hyrje të Zubin Potokut Policia e Kosovës ka...

Rritet numri i policëve të plagosur – i pesti duke u trajtuar

Është rritur numri i policëve të plagosur në aksionin e policisë në Veri të vendit.Numri deri tani ka shkuar në pesë. Rastin për klankosova.tv e...