100 universitetet më të mira në botë për 2015

0
243
QS World University ka përfunduar në fund të prillit rankimin e universiteteve më të mira në botë për vitin 2015.
 
Statistikat nxjerrin në listën e 100 më të mirëve universitetet amerikane, ato britanike dhe me disa prurje nga vende të tjera të Europës dhe të Azisë.
 
Më poshtë gjeni listën e 100 më të mirëve sipas QS; përzgjedhja e tyre është bërë në bazë të kërkimit shkencor dhe cilësisë së mësimdhënies, rankim i bërë nga specialistët e Arsimit të Lartë.
 
 
 
Stanford University    SHBA
 
Harvard University     SHBA
 
University of California, Berkeley (UCB)      SHBA
 
Georgia Institute of Technology (Georgia Tech)        SHBA
 
Imperial College London        Mbretëria e Bashkuar
 
University of Cambridge        Mbretëria e Bashkuar
 
Massachusetts Institute of Technology (MIT)            SHBA
 
ETH Zurich (Swiss Federal Institute of Technology)            Zvicër
 
University of Oxford  United Kingdom
 
Carnegie Mellon University    SHBA
 
National University of Singapore (NUS)       Singapor
 
University of Michigan           SHBA
 
Cornell University       SHBA
 
The University of Tokyo         Japoni
 
University of Washington       SHBA
 
Princeton University   SHBA
 
University of California, Los Angeles (UCLA)         SHBA
 
Columbia University   SHBA
 
University of Toronto Kanada
 
The Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)   Hong Kong
 
University of Chicago             SHBA
 
University of Hong Kong (HKU)      Hong Kong
 
The University of Melbourne  Australia
 
University of Wisconsin-Madison      SHBA
 
Duke University          SHBA
 
Purdue University       SHBA
 
Tsinghua University    Kina
 
University of Pennsylvania     SHBA
 
Université Catholique de Louvain (UCL)      Belgjika
 
Texas A&M University           SHBA
 
Nanyang Technological University (NTU)     Singapor
 
University of Texas at Austin             SHBA
 
Université de Montréal                       Kanada
 
Johns Hopkins University                   SHBA
 
Eindhoven University of Technology             Holanda
 
McGill University            Kanada
 
University of British Columbia           Kanada
 
Katholieke Universiteit Leuven          Belgjika
 
University of North Carolina, Chapel Hill      SHBA
 
University of Minnesota         SHBA
 
Tokyo Institute of Technology           Japoni
 
Université Pierre et Marie Curie (UPMC)      Franca
 
The University of Warwick    Mbretëria e Bashkuar
 
UCL (University College London)     Mbretëria e Bashkuar
 
The Hong Kong Polytechnic University         Hong Kong
 
Seoul National University (SNU)       Koreja e Jugut
 
Pennsylvania State University            SHBA
 
Australian National University (ANU)           Australia
 
Shanghai Jiao Tong University           Kinë
 
University of California, Davis (UCD)          SHBA
 
Arizona State University        SHBA
 
Boston University       SHBA
 
Brown University       SHBA
 
City University of Hong Kong           Hong Kong
 
Ecole Normale Supérieure, Paris (ENS Paris) Francë
 
Erasmus University Rotterdam           Holandë
 
Indian Institute of Technology Bombay (IITB)         Indi
 
Indian Institute of Technology Kanpur (IITK)          Indi
 
Iowa State University   SHBA
 
Korea University         Koreja e Jugut
 
KTH, Royal Institute of Technology  Suedi
 
Lancaster University   Mbretëria e Bashkuar
 
Leiden University       Hollanda
 
London School of Economics and Political Science (LSE)   Mbretëria e Bashkuar
 
McMaster University  Kanada
 
Monash University      Australia
 
National Cheng Kung University       Tajvan
 
National Tsing Hua University           Tajvan
 
New York University (NYU) SHBA
 
North Carolina State University         SHBA
 
Northwestern University        SHBA
 
Ohio State University SHBA
 
Peking University       Kina
 
Sapienza – Università di Roma           Itali
 
Technische Universität Berlin   Gjermani
 
The Chinese University of Hong Kong (CUHK)       Hong Kong
 
The University of Auckland   Zelanda e Re
 
The University of Manchester            Mbretëria e Bashkuar
 
The University of New South Wales (UNSW)          Australia
 
The University of Queensland (UQ)  Australia
 
The University of Sydney       Australia
 
Universidade de São Paulo (USP)      Brazil
 
Università di Bologna (UNIBO)        Itali
 
Universitat de Barcelona (UB)           Spanjë
 

Universitat Politècnica de Catalunya  Spanjë
 
Universität Wien     –  Austria
 
Université Paris Dauphine    – Francë
 
University of Alberta  Kanada
 
University of Amsterdam       Holandë
 
University of Bristol   Mbretëria e Bashkuar
 
University of California, San Diego (UCSD) SHBA
 
University of Copenhagen      Danimarkë
 
University of Edinburgh         Mbretëria e Bashkuar
 
University of Florida  United States
 
University of Illinois at Urbana-Champaign   SHBA
 
University of Maryland, College Park            SHBA
 
University of Southampton    Mbretëria e Bashkuar
 
University of Waterloo           Kanada
 
Vrije Universiteit Amsterdam Holandë
 
Yale University           SHBA