12 vite sfidë se si me e ndalu pirjen e duhanit në hapësira të mbyllura

Më 2005 aprovohet Ligji i duhanit i cili ndalon pirjen e duhanit në 70% të hapësirës së lokaleve.
Për pesë vite ky ligj fare nuk zbatohet dhe në 2010 ndryshohet vetëm data e hyrjes së tij në fuqi.
Sërish ligji nuk zbatohet dhe sërish ligjvënësit problemin e shohin tek përmbajtja e ligjit dhe e aprovojnë një të ri me 2013.
Katër vite më vonë, në 95% të lokaleve në Kosovë, nuk ndalohet pirja e duhanit. Madje je i padëshiruar në rast se ankohesh se dikush po e shkel ligjin ngase po e dhezë cigaren në lokal.
Ligjet nuk qohen vetë e me u zbatu. E as tu i ndryshu nga pesë here nuk bahen ma te zbatuehsme. Por duhen ata burokrat qe marrin rroga badihava me dale edhe me mbikeqyre zbatimin e tyre./AgronDemi/

Artikulli paraprakKasami: Gruevski nuk ka legjitimitet për kryeministër
Artikulli vijuesTë sunduar apo bashkësundimtarë?