26 Mënyra të thjeshta për të qenë #PRODUKTIV

0
270

Ka disa mënyra për të qenë produktiv në jetë, mësime, punë dhe biznes. Ne ju kemi përgatitur 26 të tilla me të cilat do të lehtësoni jetën tuaj dhe do të përmirësoni produktivitetin tuaj. Ja cilat janë ato:

 

 

1. PLANIFIKO DITËN SIPAS ENERGJISË SË TRUPIT

 

2. FLINI MIRË! NËSE TË JEPET MUNDËSIA FLI PAKË NË MESDITË, PËR MË SHUMË ENERGJI

 

3. ZGJOHUNI NË TË NJEJTËN KOHË, CDO DITË!

 

4. PINI SHUMË UJË GJATË DITËS!

 

5. MË LARG PIJEVE ENERGJETIKE

 

6. HIQNI DORË NGA DUHANI DHE NGA TE GJITHË NARKOTIKET.

 

7. ORGANIZONI JETËN

 

8. MERRNI ME VETE NË PUNË NJË SHUJTË USHQIM ME PROTEINA.

 

9. VESHUNI ME TESHA QË JU SIGUROJNË KOMODITET

 

10. USHTRONI PËR 20 MINUTA PASI TË ZGJOHENI NË MËNGJES

 

11. VENDOSNI CILAT DETYRA I KENI TOP 3 NË PRIORITET PËR ATË DITË

 

12. PUNO 45-60 MINUTA DHE PUSHO 5-10 MINUTA.

 

13. MEDITO DHE SHPREH FALËNDERIM.

 

14. BESOJU PARTNERËVE

 

15. MOS U KRAHASO ME TJERËT

 

16. LARGOHU NGA NJERËZIT NEGATIV

 

17. FOKUSOHU NE GJERA TE BARDHA

 

18. NË FILLIM BËJ GJËRAT MË TË RËNDA. PASTAJ TË TJERAT! PËRVEÇ NËSE KJO SHKAKTON ZVARRITJE, PËR TË SHMANGUR ZVARRITJEN FILLONI ME MË TË LEHTAT.

 

19. SHËNONI IDETË DHE REGJISTRONI MENDIMET

 

20. EDHE KUR TË BËNI NDRYSHIME, RUANI GJËRAT E MËPARSHME

 

21. SHKRUANI HARXHIMET E DITË SË DJESHME

 

22. FSHINI INFORMACIONET AUTOMATIKE NGA EMAILET TUAJA (NEWSLETTERS)

 

23. MENDONI FJALË MOTIVUESE DHE THUAJANI VETES!

 

24. ZGJIDHNI DHE DËGJONI VETËM TË PREFERUARA TË KUR’ANIT.

 

25. LEXONI LIBRA REAL PËR DITË

 

26. MËSONI NJË FJALË TË RE PËR ÇDO DITË, QOFTË AJO VARG NGA KUR’ANI APO DIJE ENCIKLOPEDIKE E NEVOJSHME PËR JETËN, APO PROFESIONIN.