Ja çfarë thotë “Vëllai” për në Orlando

Arian Xhezairi ka shkruar një koment lidhur me sulmin në disko të gejëve në Orlando. Ky është komenti i tij: “S’ka kurrëfar konspiracioni këtu.

Omari që n’Orlando mbrëmë thuhet se bëri masakër i vetëm në një DD (disko dylberësh), do me dalë që paska qenë edhe vet dylber. Mund ta ketë bë krimin si revansh ndaj dashnorit t’vet.

Megjthatë, vrasja është e pafalshme dhe e pajustifikueshme në çfarëdo rrethanash që bëhet.

Por, si ish ushtarak që jam, dhe me një kalkulim më të thjesht të angazhimit me zjarr, dhe me llojin e armës që kinse ka përdorë, në minimumin e mundshëm të saktësisë në çitje, do t’i jenë dashur rreth 7 karrikatorë me fishek për t’i realizue gjithë ato viktima.

Përkatësisht 4 fishek në semi-automatik mode për kokë dylberi dhe rezultat prej 50 (fiks) viktimash, do të duheshin gati 7 karrikatorë të mbushur paraprakisht për gjuajtje.

4 fishek person * 50 kokë / 30 copë n’karrikator = 6.6 karrikatorë.

Dhe kjo pra nëse do t’i ketë patur krrikatorët e mbushur paraprakisht.

Nëse jo, atëherë duhet të llogarisim kohën e rimbushjes së karrikatorëve, dridhjen e duarve nga paniku dhe presionin psiqik nën të cilin gjendet një vrasës në këso rrethanash, atëherë i bie që ose ‘duhet t’i ketë ndihmue’ dikush që do t’i ketë interesue një katrahurë si kjo vetëm pak ditë pas vdekjes së legjendës Muhamed Ali dhe gjithë atij publiciteti pozitiv që iu bë Islamit dhe muslimanëve,

ose viktimat i kanë ndejtë përballë si Mic Sokola t’uj i thanë ‘shoot me, shoot me madherfaker’ e ky s’ka huq sa herë ka shti n’ta. Gje që s’tingëllon të jetë si skenar i mundshëm natyrisht.

Për ta përmbyllë, nuk ka bir nane që mundet me e bind dikë sot në kohën kur truri i njeriut është aktiv dhe i freskët në t’menduar kritik, se ky akt makabër t’jetë bë me edhe më t’voglën prapavijë fetare, e aq më pak Islame.

Syfyr të këndshëm.”

Artikulli paraprak“Islami është mëshirë” thotë regjisori që ka fituar Oskar
Artikulli vijuesShtëpia e Bardhë: Shumica e viktimave të DAESH-it janë muslimanët e pafajshëm