4 miljon Haxhinjë janë nisur si rrëke në vendin e shenjtë të Minas

0
147

 

Ministria e Saudisë: Rrëket e Haxhinjëve po lëvizin me lehtësi maksimale dhe nuk ka asnjë pengesë e ndales deri më tani.

Më shumë se 4 miljon Haxhinj kanë filluar qëndrimin e tyre në vendin e shenjtë Mina, ku do ta kalojn natën aty, dhe të nesërmen do të ngjiten në malin Arafat për të kryer kushtin më të madh të Haxhit.
Ministria e brendshme e Saudisë raporton se rrjedha e lëvizjeve të Haxhinjëve po ecen me lehtësi te madhe pa asnjë pengesë e problem.
Bëhet e ditur se edhe organizata tjera po marrin pjesë në shërbimin e Haxhinjëve të cilat janë pregatitur pë këtë qëllim. /mszh/Sh.Hulaj/kohaislame