6 myslimanë boshnjakë arrestohen për krime lufte në Bosnjë dhe Hercegovinë

0
196

Efektivët e organeve të zbatimit të ligjit të Bosnjë dhe Hercegovinës arrestuan të premten 6 persona të dyshuar për krime lufte kundër civilëve me kombësi serbe gjatë konfliktit të viteve 1992-1995.
Operacioni për arrestimin e tyre u zhvillua në kryeqytetin e Sarajevës dhe në një prej vendbanimeve në lindje të vendit. Të gjithë të dyshuarit gjatë kohës së luftës kanë qenë kryesisht ushtarakë të ushtrisë myslimane të Bosnjë dhe Hercegovinës.
Sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Brendshme, në mesin e viktimave të tyre ka patur gjoja edhe civil.
Pas përfundimit të konfliktit të pandehurit e çështjeve që kishin të bënin me krimet e luftës në ish-Jugosllavi ishin kryesisht serbë.