75 metrat e fundit të tunelit nënujor që përshkon Stambollin

0
225
Afrohet dita historike e Projektit të Kalimit të Stambollit Përmes Tunelit të Bosforit
Ministri i Transportit, detarisë dhe Komunikacionit, Feridun Bilgin, tha se makineria TBM që shpon tokën nën det, pas 1 muaji në pjesën evropiane, do të përfundojë punimet që filluan në pjesën aziatike të Stambollit më 19 prill 2014.
 
Me anë të makinerisë që është prodhuar apostafat për këtë projekt dhe që ka përparuar duke gërryer tunelin 3.3 kilometra të gjatë, të dyja kontinentet që karakterizojnë Stambollin do të takohen nën ujë.
 
Projekti i madh i tunelit tre-katësh të Stambollit ka edhe një personifikim simbolik që do të thotë se tre katet kanë kuptimin e 3 perandorive që kanë sunduar më parë këtë qytet.
 
Tre katet, të cilat janë 2 kate me rrugë automobilistike dhe një kat për metronë të cilat kalojnë poshtë ngushticës së Bosforit në një tunel 6.5 kilometra dhe do të kushtojë 3.5 miliardë dollarë.
 
Çdo ditë këtu do të kalojnë 120 mijë automobila. /Trt/