A përfundoi fluksi i madh i emigrimit? – Gjermania merr nën kontroll kufirin Hungari-Serbi

0
221

Gjermania ka njoftuar se i ka dërguar 20 policë në kufirin ndërmjet Hungarisë dhe Serbisë në mënyrë që të ndihmojnë në kontrollin e rritjes së numrin të kosovarëve që po kërkojnë azil në BE.

BE-ja, veçanerisht Gjermania ka njoftuar për rritje të numrit të kosovarëve që arrijnë në Bashki, përmes kufirit Serbi-Hungari, raporton Reuters.

Njëra nga detyra e 20 policëve gjermanë që mënjeherë të shkojnë në kufirimin hungarezo-serb në mënyrë që të ndihmojnë në kontrollin me të madh të kufirit, ka njoftuar ministria e Punëve të Brendshme të Gjermanisë.

Kjo ministri gjithashtu ka njoftuar se autoritetet gjermane do të vendosin për azilin e kosovarëve në afat prej dy javësh dhe se do t’i rrisin përpjekjet për të treguar se në Gjermani nuk mund të merret azil.

Po ashtu kjo ministri ka thënë se mund të shqyrtojë ndryshimin e ligjit në mënyrë që të lehtësojë deportimin e azilantëve nga Kosova. /Ind/kohaislame