Shpend Kursani: Kadri Veseli – një reformator i shumëpritur i Islamit.

0
227

Mbrëmë në emisionin Topshow të televizionit Topchannel ka qenë i ftuar kryetari i parlamentit të Kosovës Kadri Veseli. Në mesin e shumë gjërave të diskutuara gjatë emisionit ka qenë edhe tema rreth Islamit dhe të ashtuquajturin “radikalizëm islamik”. 

Kadri Veseli i kompleksuar tej mase përballë audiencës shqiptare për mënyrën e të folurit, ai në vend të termit “pesë kohët e namazit ose pesë vaktet e namazit” ashtu siq njihet në Fenë Islame ka përdorur termin “pesë momentet” e namazit.

Në lidhje me këtë ka komentuar në facebook analisti i njohur Shpend Kursani i cili ka thënë:

“Kadri Veseli – nje reformator i shumepritur i Islamit. Hapin e pare reformues e mori me reformimin e fjales “vakt”. Andaj nga sot, qytetare te nderuar te besimit Islam ne Kosove, e bajshit me shendet faljen e pese “momenteve” ne dite.

Priten reforma te radhes, dhe shqimi i ti i shpejte mes ulemase.”

/kohaislame