Amerika dhe Spanja, edhe pas 2014 në Afganistan

Në kohën kur shtetet perëndimore deri me tani theksonin për largimin e forcave të tyre nga Afganistani, tani sekretari amerikan i mbrojtjes dhe ministri spanjoll i mbrojtjes deklarojnë se forcat ushtarake të vendeve të tyre do të mbesin në Afganistan edhe pas vitit 2014.
Agjencia informative IRNA e lajmeve bënë të ditur se kështu kanë deklaruar funksionarët e lartë të dy vendeve në fjalë Leon Paneta dhe Pedro Morenes, gjatë një konference për shtyp të mbajtur në Madrid. Sekretari amerikan i mbrojtjes është duke zhvilluar një vizitë në Spanjë ku po zhvillon takime dhe bisedime me funksionarët e lartë të këtij vendi të tillë si me trashëgimtarin e fronit mbretëror të Spanjës, kryeministrin dhe me ministrin e mbrojtjes së këtij vendi.

Artikulli paraprakPensionistët dhe ushtrimet fizike
Artikulli vijuesSpiunazhi kompjuterik: pas gjurmëve të "Tetorit të Kuq"