Antibiotik

Pills macro

Antibiotik m.kryes.sh.farm. – Lëndë kimike, që nxirret nga disa kërpudha, e cila ka vetinë të mbytë një varg mikrobesh e bakteresh ose të ndërpresë zhvillimin e tyre dhe përdoret si bar mjekues. Uzina e antibiotikëve. Përdor antibiotikë.

Kjo fjalë vjen nga greqishtja: antikundra dhe biotikóspër të jetuar (penicilinëstreptomicinë)

Artikulli paraprakBorxhi i keq
Artikulli vijuesDispnea