Asadi, diktatori i dytë më i pasur arab, pas Gadafit

0
137

Një një raport të publikuar nga INVESTOPEDIA, faqe e cila merret me çështjet financiare të tetë diktatorëve që udhëheqin listën e pasanikëve të botës.

Mes tyre, tetë kanë qenë arabë, të cilët janë hequr nga postet ose vazhdojnë ti mbajnë. I pari, ishte Muamer Geddafi, i dyti Beshar Asad, i treti Husni Mubarak, i katërti Abdullah Salih, i pesti Zejnul Abidin.
Nëse do i shtoheshin pronat e patundshme dhe pasuritë familjare, pasuria e diktatorit Asadit arrin në 122 miliardë dollarë, një shifër që ia kalon gjysmës së buxhetit të shtetit që nga viti 1970. Sipas burimeve, thuhet se pasuritë e tij janë vënë nëpërmjet burimeve të energjisë, tokave dhe licencave.
Nëse pasuria e tij do i shpërndahej popullatës siriane, për çdo frymë do i takonte shuma 5300 dollarë. /a.online/kohaislame