Rrebeshje shiu në Mekë, atje gjenden miliona haxhinjë

0
128

Gjatë ditës së dielë, në qytetin e Mekës kanë rënë shira të rrëmbyer, të cilët kanë bllokuar trafikun në disa rrugë.

Sipas burimeve të informacionit, shirat ishin të fokusuara kryesisht në Arafat dhe më pak në qytetin e Mekës.
Rituali i haxhit fillon ditën e mërkurë, me qëndrimin në Mina, qëndrimi i ditës së Arafatit ditën e enjte, në darkë qëndrojnë në Muzdelife dhe të nesërmen gjuajnë gurët në Xhemerat, therin kurbanet, qethin ose rruajnë flokët dhe bëjnë tavafin Ifada.
Ndërkohë, në Mina kanë përfunduar përgatitjet për pritjen e miliona palegrinëve të cilët kanë ardhur të kryejnë ritualin e shenjtë të Haxhit. Autoritetet saudiane kanë marrë të gjitha masat, për tu ofruar haxhilerëve shërbimet maksimale. /a.online/kohaislame