Bizneseve të huaja u kërkohet haraç

0
154

Shumë investitorë që u larguan nga vendi deklarojnë se përveç sfidës së mbrojtjes së aktiviteteve të tyre kanë marrë edhe kërkesa për marrje të haraçit apo të përqindjes në investim në biznesin e tyre.

Një fakt të tillë thotë të ketë dëgjuar edhe Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë Mimoza Kusari- Lila e cila kërkon që këto kërcënime të publikohen në mënyrë që të merren masat adekuate.

Shoqatat e biznesit dhe ekspertë të ekonomisë kërkojnë që të bëhet më shumë në këtë aspekt.
Në raportin e fundit të Bankës Botërore për të bërit biznes, Kosova renditet në vendin e 100 në mbrojtjen e investitorëve, e që është 75 vende më lartë se vitin e kaluar.kohaislame